Kaip galime kartu įgyvendinti „Industry 4.0“ Baltijos jūros šalių regione?

,

Pramonės skaitmeninimo patirtimi Berlyne pasidalino aštuonios šalys

#Diginno

2019 m. Lapkričio 18–19 d. Estijos ambasadoje Berlyne surengtas seminaras „Pramonės skaitmeninimas – Baltijos regiono šalių patirtis“, inicijuotas DIGINNO projekto, finansuojamo iš ES Interreg BSR programos. Renginį organizavo Estijos informacinių technologijų ir telekomunikacijų asociacija (ITL) ir Kopenhagos Olborgo universitetas, bendradarbiaujant su Federaline ekonomikos ir energetikos ministerija.

Politinio seminaro tikslas buvo pasidalyti nuomonėmis ir viso Baltijos jūros regiono (BSR) patirtimis, politinėmis iniciatyvomis, susijusiomis su pramonės įmonių skaitmeninimu, Ketvirtosios pramonės revoliucijos (Industry 4.0) tendencijomis. Ką galime nuveikti kartu skaitmeninimo srityje, bendromis iniciatyvomis?

Renginyje buvo pristatytos skirtingų šalių „Industry 4.0“ veiklos ir patirtys, kaip mažos ir vidutinės įmonės informuojamos ir ruošiamos skaitmeninimui. Taip pat buvo pristatyti projekto metu Baltijos šalių regione atlikto tyrimo „Business Need Assesment“ rezultatai: mažų ir vidutinių gamybos įmonių iššūkiai, skaitmeninė branda ir naujų technologijų įsisavinimo perspektyvos.

DIGINNO projekto partneriai ir svečiai, politikos ir verslo atstovai, aptarė, ką Baltijos jūros regiono šalys gali kartu kurti, kokias bendras politikos iniciatyvas ir kokius tarpvalstybinius sprendimus, skatinančius IRT įsisavinimą mažose ir vidutinėse gamybos įmonėse, kartu įgyvendinti. Tokie tarptautiniai projektai kaip DIGINNO gali būti savotiška pramonės skaitmeninimo, mokymo ir informacijos sklaidos platforma, padedanti mokytis vieniems iš kitų ir skatinanti konkurencingumą tarptautinėse rinkose. Siekiant neatsilikti nuo bendros ES pramonės politikos, viena iš galimybių yra apjungti Baltijos šalių regiono Nacionalines iniciatyvas ir įgyvendinti jas vieningai.

DIGINNO partneriai taip pat apsilankė svečiuose: „Performance Center Digital Networking“, „McKinsey Experience Studio“ ir „Forum Digital Technologies Showroom“.

Plačiau: Diginno puslapyje.