Plastikų sektoriui reikalingą mokymo programą kuria LINPRA kartu su UPSKILL partneriais

,

LINPRA koordinuojamo ES Erasmus+ programos UPSKILL projekto tikslas – sukurti inovatyvią plastikų liejimo mašinų operatoriaus mokymo programą ir mokymo medžiagą. Šiame projekte patirtimi dalijasi ir mokymo turinį kuria Prancūzijos, Suomijos ir Lietuvos profesinio rengimo mokyklos.

Projekto rėmuose jau sukurtas plastikų liejimo mašinų operatoriaus mokymo programos projektas ir mokinio knyga. Siekiant praktikoje išbandyti sukurtos medžiagos kokybę ir ją patobulinti, vasario 17–21 d. trys mokytojai iš Prancūzijos profesinio rengimo mokyklos (ISPA) bei du mokytojai iš Suomijos profesinio rengimo mokyklos (TREDU) apsilankė Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centre bei Alytaus profesinio rengimo centre. Plastikų liejimo srities mokytojai pasidalino savo patirtimi.

Šis projektas yra ypač svarbus Lietuvos plastikų liejimo sektoriui. Šiuo metu neturime nacionalinės plastikų liejimo mašinų operatoriaus mokymo programos, kuri būtų taikoma profesinio mokymo centruose ir prisidėtų prie šios kvalifikacijos darbuotojų kompetencijų įgijimo bei kėlimo. LINPRA kartu su kitais Lietuvos partneriais Alytaus Profesinio rengimo centru ir Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centru, taip pat Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centru planuoja, kad tokią nacionalinę mokymo programą ir mokymo medžiagą jau turėsime ir galėsime pasiūlyti plastiko įmonėms pasibaigus projektui – 2021 m. balandį.